SzűzA PRECESSZIÓS CSÚSZÁS: SZŰZ JEGY (idő) – OROSZLÁN (tér)

2021.09.05.

4 perc olvasási idő

Az állatövi jegyek, illetve a nekik megfelelő, velük azonos elnevezésű csillagképek a jelenkorban, a precesszió folytán, már egy teljes egységnyivel elcsúsztak egymáshoz képest, így a hatásuk és üzenetük is változik.

A Nap augusztus 7. és szeptember 13. között tartózkodik az Oroszlán csillagképben, így a precessziós csúszás miatt a Szűz jegy-érvénytartam idején jelenleg az Oroszlán csillagai vannak a zeniten.

A Szűz havában a betakarítás, a rendszerezés és a rendeződés ideje jön el, az Oroszlán csillagképhez a rálátás és az uralom tartozik. Ahhoz, hogy rend legyen bennünk, majd körülöttünk, szükségünk van rálátásra és önuralomra. Lássunk rá a múltunk tanításaira: mit vetettünk és mit arattunk, tudatosítsuk magunkban az összefüggéseket, ismerjük meg és uraljuk az ösztöneinket, a gondolatainkat, azaz magunkat. Ebben a rendszerezésben a szeretet általi rend jelenjen meg. A rend és a helyretétel ezután vissza is hat ránk, önuralmunk a rendeződés során erősödik.

Képünkön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger település református templomának egyik festett mennyezet kazettája látható, amely a Szűz és az Oroszlán képjelét együttesen ábrázolja.

A hagyományunkban Szárnyasnak is nevezett Szűz itt nem sellő formájú (ami a vele szemben lévő Halak évköri egységgel alkotott összevont képjel lenne), hanem az Oroszlán jele fogja keretbe a Szűz lépcsőzetes menetű testét. Az Oroszlán jele az “adó, adományozó” mozdulatot és a kiáradó energiát jeleníti meg, míg a Szűz formai jegye a lépcső, azaz rá a lépcsőzetes tudásszerzés a jellemző: a tanult dolgokat fokról-fokra ismeri meg, beosztja és részleteiben, mindent a maga helyén és idejében használja.

A Szűz – Oroszlán jegyek együtthatása a szemközti Halak – Vízöntő jegyek sajátos “egymásra csúszásával” is magyarázható. A képjel jelen korunk kereteit is megjeleníti, hiszen jelenleg a precessziós (kerekítve 26 ezer éves) nagy-évben a Halak világkorszakban vagyunk, a rajta átömlő Vízöntővel. A képen alul és kétoldalt az Oroszlánnal szemben lévő Vízöntő két párhuzamos vonalvezetésű, hullámzó jele is feltűnik, illetve a Vízöntőt is ábrázolják Angyalként. (A Szűz általában bezárt szárnyú angyalként jelenik meg, míg a Vízöntő kitárt szárnyú, nyitott tudati- és lelkiállapotban lévő, felszabadult angyalként.) A Halak testi megjelenése a Szűz, úgy mondjuk, hogy jelenleg szellemi értelemben tartózkodunk a Halak világkorszakában, annak tulajdonság-rendszerében. A tetteinknek azonban a szemközti jegyben, a Szűzben kell vizsgázniuk. Napjainkban, túlsúlyban van a Szűzre jellemző racionalitás, a megszámlálhatóság és az észszerűség. A Halak világkorszak adja a feladatot, hogy emberséget tanuljunk. El kell jutnunk odáig, hogy képesek legyünk a szellemi erőinket a szeretet szolgálatába állítanunk.

A kép analógiája lehet az ún. Madárlány ábrázolás is, amikor a női minőséggel úgy találkozunk (pl. az erdélyi Magyargyerőmonostoron), hogy a nőalak kígyóféléket (kígyó, sárkánykígyó) tart a kezeiben és szoptatja őket.

A magyargyerőmonostori nőalak szellemisége és lelkisége ember, a testisége (az alsóteste) madár. A képjel egyik lehetséges megfejtésében a Madárlány “Madár”- eleme a Halak, a “lány” a vele szemben lévő Szűz téridő egységét idézi, így fontos tengelyt jelöl ki az évkörön: ez a Halak világkorszak, amelyben Jézus születése óta élünk. Ebben a tengelyben az emberség csakis teljes és önkéntes áldozatvállalással menthető át. Erre mutat példát az Ember Fia a Halak korszak küszöbén.

https://csillagmesekucko.hu/wp-content/uploads/2020/06/Csillagmese_logo_Csillagmese-logo-white.png

© Minden jog fenntartva!

Nink Gabriella

LIBRA Magyarország Kft.

Cégj. 13-09-178181

Adósz. 25426920-2-13

error: A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll!!