VízöntőA PRECESSZIÓS CSÚSZÁS: VÍZÖNTŐ JEGY (idő)-BAK CSILLAGKÉP (tér)

2021.02.03.

8 perc olvasási idő

Az állatövi jegyek, illetve a nekik megfelelő, velük azonos elnevezésű csillagképek a jelenkorban, a precesszió folytán, már egy teljes egységnyivel elcsúsztak egymáshoz képest, így a hatásuk és üzenetük is változik.

A Bak időszak összetömörödött jellege oldódik a Vízöntőben. Az elöregedett, elavult létformák elenyésznek a természetben, helyüket új, friss életcsírák veszik át. Enged a föld fagya. A növekvő fény és az erősödő Nap hatására a talajban, a föld belsejében erősödnek a szemmel még nem látható energiaáramlások is.

A Nap január 21. és február 13. között halad el a Bak csillagai előtt. Ez azt jelenti, hogy a precessziós csúszás miatt a Vízöntő jegy-érvénytartam idején (január 21 – február 20) a Nap mögött a Bak csillagkép van. Korábban már kitértünk rá, hogy a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize „ráterül” a Bak csillagképre, így január 31-től már a Vízöntő csillagkép hatását is érezhetjük. A Bak és a Vízöntő jegyek esetében közös pont még, hogy mindkettőt a Szaturnusz bolygó uralja.

A képünkön látható szkíta arany ivókürt a Vízöntő és a Bak együttes képjelét formázza. Az ivókürt maga Vízöntő jellemzék, a rajta lévő hurkos szarvú bak pedig a Bakot idézi. A tiszta víz, amit magunkhoz veszünk nemcsak frissít, hanem tisztít is és információt hordoz. Testünk több mint hetven százaléka vízből áll, ezért nagyon fontos, mit gondolunk, milyen minőségűek gondolataink. A gondolat a legnagyobb teremtő erő.

A Bak csillagképnél már utaltunk rá, hogy a Bak egyik analógiája a sorsfeladatunk, a küldetésünk. Az ok-okozat (a karma) törvénye alapján az életünk a korábbi vágyaink és tetteink következménye, a megoldatlan, a félbehagyott, a tisztázatlan munkákat kellene elvégeznünk. Fel kell ismernünk, hogy mi magunk vagyunk a karmánk, és azt, hogy tudatosodással, erkölcsi és értéktudatunkkal mi magunk vagyunk a karma-feloldási lehetőségünk is. A Bak a Napúton a múltba tekint, alatta a Mikroszkóp csillagai ragyognak. Ez arra hívja fel a figyelmünket, hogy a legapróbb részletek is fontosak, látnunk kell az életünk legkisebb összefüggéseit is, hogy meg tudjuk ítélni, hogy cselekedeteink, tetteink, gondolataink, érzelmeink legapróbb részleteiben is benne van-e a Fény, a szeretet. Ha nincs bennük, akkor gondolataink – tetteink – érzelmeink tisztításra várnak. A Vízöntő idejéhez, de a csillagképéhez is a tisztítás a kulcsszó, amit a Bak csillagképre ráömlő Vízöntő vize jelképez. A Vízöntő múltba kiömlő vize a megtisztulás és a felszabadulás lehetőségét tárja elénk. Ebből a tisztulásból tudunk megújulni és újjászületni.

A Bak csillagkép fölött láthatók a Delfin és a Kiscsikó csillagképek, amelyek ezt a megújulást jelképezik. Mindketten küldetéssel születnek: a Delfin a lélek világának a küldöttje, a lélek világában ad lehetőséget a tudatosságra. Majd „ő lesz” a Cet csillagkép, aki annak az analógiája, hogy belső elvonulás és felismerés szükséges ahhoz, hogy meglássuk a kiemelkedés lehetőségét. (Jónást három napra nyelte el a Cet, ezalatt testileg – lelkileg – szellemileg megújult, majd újjászületett a megújult ember.) A Bak csillagkép „tekintete” a Tejútra szegeződik, ami szintén azt jelzi, hogy megtalálhatjuk magunkban az isteni minőséget, amely a kiemelkedést segíti. A Kiscsikó a tudás világának a küldöttje, ő lesz majd az a Táltos paripa (Pegazus csillagkép), aki a varázserő birtokában a csúcsra repíthet bennünket, aki a szárnyalásával segíti kibontakoztatni a bennünk lévő teremtő energiákat. Természetesen nem ők okozzák bennünk a változásokat, hanem velük, az ő szimbolikájukkal érthetjük meg jobban mire érdemes ilyenkor a figyelmünket fordítani és összpontosítani. Önismereti munka során tudunk szembenézni magunkkal, a félelmeinkkel, és azokkal a cselekedeteinkkel, amik már nem a Fényt szolgálják. A Vízöntő segít a helyes- és igaz úton maradni. A Bakban születő Fény és szeretet hullámzik a Vízöntőn át a Halakba, hogy legyen újjászületés és feltámadás.

A Bak – Vízöntő – Halak hármas összekapcsolódása azért is fontos, mert – precessziós szempontból – jelenleg a Halak világkorszakban vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a Nap mögött a tavaszponton a Halak csillagkép visszaúszó hala látható. A visszaúszó hal a Vízöntő, a megtisztulás irányába tart, míg a másik hal már kiemelkedik felfelé, a Tejút irányába. Ez azt jelképezi, hogy éppen ebben a világkorszakban jön vissza a legtöbb lélek, hogy ledolgozza, megtisztítsa a karmáját, és a test – lélek – szellem megtisztuljon. Régi életek elintézetlen munkáit kellene elvégeznünk, ezért mindenkivel, akivel az életünkben találkozunk, dolgunk van, mindenki tükröt mutat nekünk és tanít, egészen addig, amíg a megváltói szeretetet meg nem tapasztaljuk, azaz meg nem váltjuk önmagunkat.

Tündérszép Ilona és Árgyélus meséjében is tetten érhetjük a Vízöntő-paradoxon működését (Pap Gábor nyomán). Árgyélus önmaga ördögi felét (legsötétebb tulajdonságait) győzi le, amikor a Vízöntő-paradoxon útmutatásának engedve „összemarkolja” a Halaktól a Bakig terjedő időszak összes lényeges tulajdonságát és egyszerre működteti a Vízöntő-paradoxont. A veszekedő ördögfiaktól varázseszközöket vesz el: bocskort, ostort és köpenyt. A láb a Halakhoz tartozik az emberi zodiákusban, így a bocskor a Halak analógiája. Az ostor Bak jellemzék, emlékezzünk, a Bak jelét írja le működés közben a hurok és a karikás ostor. Az ostor csak akkor tud csattanni, ha hurkot képez. A köpeny a hátra kerül, és a hát az Oroszlánhoz tartozik az emberi zodiákusban, ami a megfoghatatlan Vízöntő testiségét jeleníti meg. A mesén és a széphistórián (Gergei Albert: Árgirus Históriája) alapuló színjátékban – Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde – a köpeny láthatatlanná is tesz, így még jobban kifejezi a Vízöntő minőséget, aminek a fő jellemzője, hogy van is meg nincs is. A három minőség egyszerre történő működtetésével képes a főhős egy másik közegbe átkerülni (ami nem a racionalitás szintjén értelmezhető), így történik a csoda: gondolatsebességgel tud haladni a célja felé. Ha mindhármat teljes összhangban egyesítve tudja alkalmazni, akkor tud emelkedni. A célba éréséig azonban (a beavatás során) Csongornak az útközben felhalmozódott valamennyi tehertételét – még azt is (előre), amit párja, azaz női összetevője követ el – le kell dolgoznia. Csongorban azonban maradt még ledolgozandó vétség: a kezdetektől benne lévő fölényessége. A varázseszközöket is ravaszsággal szerzi meg, de ezzel a fondorlattal nem lehet „a dicsőt, az égi szépet”, az „üdlakot” elérni. A legmagasabbra ér, de Duzzog ördögfi leszállítja a levegőből, így – annak ellenére, hogy Csongor egyben látta és tudta használni a varázseszközöket – még nem ér célba.

A precessziós nagyságrendben kifejtődő Vízöntő-paradoxon bemutatásánál írtuk, hogy akkor tudunk “átrezegni” ezen a különleges időszakon, ha – a Vízöntő hullámainak segítségével – sikerül az anyagi világ vonzásától elszakadva egy minden tekintetben új és teljes értékű emberi magatartásformára ráhangolódni az isteni törvény – a jóság, a szeretet, az ingyen kegyelem – szerint. A Vízöntő Mérleg dekanátusában ítélethelyzetben vagyunk, a Vízöntőben a kérlelhetetlen számon kérő Szaturnusz van uralomban, a Mérlegben pedig ugyanő erőben. Kettős határkőhöz értünk. Az ítélethelyzetben minden cselekedetünk elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését. Ezért fontos az önmagunkba tekintés, mert csak az tud fennmaradni, akiben valódi szeretet van, az érdekek, a hazugságok, a fölényesség ideje lejárt.

https://csillagmesekucko.hu/wp-content/uploads/2020/06/Csillagmese_logo_Csillagmese-logo-white.png

© Minden jog fenntartva!

Nink Gabriella

LIBRA Magyarország Kft.

Cégj. 13-09-178181

Adósz. 25426920-2-13

error: A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll!!