BakA HÍMZÉSEK “KERESZTSZEMES” RENDSZERE – BAK

2022.01.13.

3 perc olvasási idő

A természetes műveltségben az ember a Mindenséget egységként éli át, önmagát az egység szerves részének tekinti. Az egység, a teljesség megidézői a kör és a négyzet, itt ez utóbbival ismerkedünk.

A négyváltozós (a téridő négy dimenziója) logikai függvény grafikai ábrázolása 12 átló-szimmetrikus jelet ad, amelyek szinkronban állnak a természet mozdulásaival, így igazolható, hogy a mozgásdiagramok és az állatövi jegy-jelek nem megegyezésen és a csillagok állásán alapulnak, hanem a természeti folyamatok (a napi illetve évi fény és sötétség változásának) közvetlen leképezése révén állnak elő.

A hímzések keresztszemes jelölési rendszeréről a Nyilasban írtunk egy rövid összefoglalót.

Képünk – szembenézeti bal oldali részén – Molnár V. József 4×4-es jelrendszere alapján a modellből a Bak jegyének jelét látjuk. A Bak képjelében a „szoruló hurok” adja a jellegzetességet, hiszen ekkor a természetben az élővilág küzd az életért, küzd a tél szorításával. Az átló-szimmetrikus jelben viszont már nincs hurok, végletes a betömörödés, így a jel magát a veszélyhelyzetet jeleníti meg. A Bak hurkos képjele mutatja az időszak energia-felélését és zárt jellegét. Ha nem kap magasabb szintről energia-utánpótlást ez a zárt rendszer, akkor elpusztul az élet. Ez az utánpótlás – az élet-generáló, teremtő erő – a Nyilas irányából érkezik. A Bak ezeket az energiákat őrzi, és menti át a természet tavaszi feltámadásához.

A jobb oldali képen egy párnavég keresztszemes mintáját látjuk az erdélyi Magyaróról, amelyben ugyanez a bezárkózás és átlós áradás érhető tetten. Az egyenlő szárú kereszt az őskortól napjainkig megtalálható a szerves műveltség jelrendszerében (nem a kereszténységgel jelent meg). Középről indul a kiáradás, egy keresztöltésből – a keresztszemes hímzésben a kereszt neve: IGE! -, egy megkülönböztetett középpontból, a mágikus „ötödikből”. Az ötödik elem a Nyilason keresztül, a Tejút központjából érkező isteni, teremtő, élet-generáló szeretet-energia.

Ahol ez a szeretet-energia megjelenik, ott a lelkiségen keresztül élő minőségek és kapcsolatok hálója alakul, amely a hímzésen amolyan kristályszerkezet formájában jelenik meg. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen a kristály, a kristályosodás Bak analógia (a Bakhoz tartozik a kő, mint a legszilárdabb elemi minőség és a só, mint a legelemibb kristályszerkezet is). Ahol ez a sugárzás „megáll” és nincs szeretetteljes kapcsolódás (kékkel hímzett minták), ott elszigetelődéssel, besötétüléssel vagy teljes és meddő bezárkózással találkozunk, ami lelketlenséghez, az élet eltűnéséhez vezet.

A misztikus zodiákusban utaltunk rá, hogy a Bak szellemiség Nyilas lelkiséggel párosul, így a legsötétebb bezárkózást is oldhatja (ha engedi) a magasabb szintről jövő kegyelem és folytatást ígérő erő.

A kapcsolataink tükrök, melyekben megláthatjuk magunkat, ha nem a külvilággal, hanem azzal foglalkozunk, hogy milyen folyamatok játszódnak le bennünk a tükörben látottak hatására. Amint önmagunkban megtaláljuk a teljességet, azt a külvilág is visszatükrözi majd nekünk.

https://csillagmesekucko.hu/wp-content/uploads/2020/06/Csillagmese_logo_Csillagmese-logo-white.png

© Minden jog fenntartva!

Nink Gabriella

LIBRA Magyarország Kft.

Cégj. 13-09-178181

Adósz. 25426920-2-13

error: A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll!!