NyilasA NYILAS A TEREMTŐ ERŐK,A MÁGIKUS VADÁSZAT,A HIT MÍTOSZA

2019.12.16.

2 perc olvasási idő

A Nyilas időszak (november 21- december 20.) uralkodó bolygója a Jupiter, aki az Isten-keresést, az ég felé fordulást, a kiterjedést, a becsületet, a tisztességet, az igazságot, a hitet és a tanítást képviseli. Ő a szeretet bölcsessége (Paksi Zoltán nyomán). Megnyilvánul az emberszeretetben, az erkölcsben, a nemességben, a jóságban és az adakozásban. Jupiter régi magyar neve: Magyarok csillaga.

Ha térben tájékozódunk, a Tejút-központból érkező teremtő energiák a Nyilas csillagkép irányából, mint kapun keresztül érkeznek a Földre.

A képen a csengersimai református templom festett kazettás mennyezetén lévő Nyilas képjel látható. Ahogy korábbi írásunkban már utaltunk rá, az átló egy magasabb szint felé, az ég felé fordulás kifejezője. A nyíl a földi kötöttségektől elváló szellemiséget mutatja. (Az állatövi jegyek közül csak a Nyilas ábrája szerveződik átlóra, innen könnyen felismerhető.)

A mennyezetkazetták az állatövi tulajdonságokat fogalmazzák képjelekbe. Ebben a képjelben a magyarság működésrendjének, tulajdonságainak és esélyeinek közös mintája látható. Az egyetemes csillagmítoszi hagyomány (és a mundán asztrológia) a magyarságot – szellemi értelemben – a Nyilas (Keleten a Ló) képviselőjeként tartja számon. Testi megjelenésben a Nyilassal szemben lévő Ikrekhez tartozunk. Első színrelépésünk, Nimród iker-fiaiként, Hunor és Magyar.

A két húsos levélben, az egymás felé forduló kis virágok közén (a negatív térben) bontakozik ki az átló. Az átló végén egy új növény indul, amely – majd később meglátjuk – a Kos évköri egység, az újjászületés mozgásdiagramját rajzolja. Ha Hunor és Magyar példáját követve egymásért éljük a magunk életét, és egymás iránt szeretetteljes viselkedést tanúsítunk, azzal biztosíthatjuk nemzetünk megmaradását és újjászületését. Amint az egyik kis virág elnyomja a vele szemben lévőt – azaz megpróbál a másik rovására érvényesülni -, azonnal eltorlaszolja az utat, ami a megújuláshoz vezet.

Egy nemzet tagjának is születünk, nemcsak egyénnek. Fontos önmagunkban felismerni, tudatosítani és az emberiség érdekében használni is ezeket az örökletes tulajdonságokat azért, hogy ne szűküljön be saját egyéni életünk.

 

https://csillagmesekucko.hu/wp-content/uploads/2020/06/Csillagmese_logo_Csillagmese-logo-white.png

© Minden jog fenntartva!

Nink Gabriella

LIBRA Magyarország Kft.

Cégj. 13-09-178181

Adósz. 25426920-2-13

error: A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll!!