BakA BAK HAGYOMÁNYAI – BETLEHEMEZÉS-CSILLAGOZÁS

2019.12.23.

A csillagok üzenetei Fényüzenetek, föntről érkező és a hétköznapi szinten is értelmezhető tanítások, amelyek segítségével rá tudunk hangolódni a magasabb minőségekre.

A magyar betlehemes játék szereplői, kellékei, szituációi, a Magyarországról látható csillagos ég ez idő tájt aktualizálódó mozzanatai (Pap Gábor nyomán). A betlehemes játék főszereplője, az Öreg, a saját Tejútrendszerünk központjából hozza a bölcsességet, tapasztalatot, a teremtő erőt. A Tejút a vezérlő elem, az összekötő fonal, ami végig értelmezi és összefogja a jeleneteket és azok szereplőit.

A Tejút az isteni erők, energiák, az ember feletti világok segítő, teremtő erejének Földre leszálló útja és a földi minőséget égi minőséggé emelő teremtés lehetősége. Hagyományunkban a Tejút a legmagasabb kapcsolódás szimbóluma. A betlehemes játék valamennyi szereplője ott van a Tejúton, vagy annak két „kapujánál”, amelyeken keresztül tudnak a magasabb energiák lejutni a Tejútról a Napútra, illetve itt tudunk kiemelkedni a mindennapokból a magasabb világokba.

Szenteste előtt a betlehemezés fő tétje a gondolatok – érzelmek – indulatok lecsendesítése és a kozmikus rendhez való igazítása. A betlehemes játékok segítenek ráhangolódni arra, hogy teljes értékűen átélhető legyen minden ember, illetve minden család számára a Születés misztériuma. Amikor a család körbeállja a jászolt és megnézi, ki van benne, akkor érkezik meg minden egyes emberhez a Megváltó, a magasabb minőség, az isteni szeretet. A személyes, közvetlen átélésen van a hangsúly. A műveletsor tétje a teljes jelenvalóvá válás – nem pedig egy születésnapi megemlékezés.

 

A fényképen Petrás Mária Betlehemes című alkotása látható.

https://csillagmesekucko.hu/wp-content/uploads/2020/06/Csillagmese_logo_Csillagmese-logo-white.png

© Minden jog fenntartva!

Nink Gabriella

LIBRA Magyarország Kft.

Cégj. 13-09-178181

Adósz. 25426920-2-13

error: A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll!!